
Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya malzemeleri;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 adet vanilya
- 2 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı ucunda tuz
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 pk vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti (+1 su bardağı süt ile çırpılacak)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz krem şanti
- Karamel, pasta süsleri vs. sade de kalabilir.
Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pandispanyanın püf noktaları önceki tarifimde mevcut.
- İlk olarak yumurtaların akını ve sarısını iki ayrı kaba alalım.
- Yumurta sarısının içerisinde şeker ilave edip rengi açılana dek yüksek devirli mikser ile çırpalım.
- Rengi iyice açıldıktan sonra ılık su ekleyip çırpmaya devam edelim. (yaklaşık 4 dk daha).
- Üzerine elekten geçirmiş olduğumuz un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyelim ve spatula ile karıştalım.
- Diğer bir kapta yumurta aklının üzerine çok az tuz ilave edip yüksek devirde kar gibi olana kadar çırpalım.
- Tuz kar gibi köpük köpük ve beyaz olmasını sağlıyor.
- Hazırlanan yumurta akını diğer karışımımızın içerine karıştıralım ve köpüğünü söndürmeden karıştıralım.
- Karıştırırken spatula kullanın ve dışarıdan içeriye doğru yavaşça karıştırın.
- Limon rendesini de ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak kelepçeli kalıbınıza pişirme kağıdı keselim ve kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılan fırında 180 derecede 35 dk pişirelim.
- Kremasını yapmak için tencere içine krem şanti hariç bütün malzemeleri alalım ve koyulaşana kadar pişirelim. Ve soğumaya bırakalım.
- Başka bir kapta 1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp hazırlayalım.
- Soğuyan kremanın içerine krem şantiyi dökelim ve mikser ile yüksek devirde çırpalım. Ve krema hazır.
- Çikolatalı sos hazırlarken tüm malzemeleri tencereye alalım ve koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Gelelim pastamızı hazırlamaya; Pandispanyayı yatay olarak ikiye bölelim ve yarım su bardağı süt ile kekimizi ıslatalım.
- Arasına yaş fıstık, draje, muz, çilek ne kullanmak isterseniz koyalım.
- Kremayı her yere yayalım.
- Ve pandispanya kekin böldüğümüz kısmı üzerine koyalım.
- Kremanın kalan kısmı ile pastayı süsleyelim.
- Ardından çikolatalı sosu her yere gelecek şekilde pasta üzerine dökelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben karamel ve jelibon kullandım. Afiyet olsun. ????.