iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler HAMUR İÇİN MALZEMELER;
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 su bardağı su
İÇ HARÇ İÇİN MALZEMELER;
*500 gr ıspanak
*34 addet kuru soğan
*23 dilim beyaz peynir
*2 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Göz kararı kadar sıvı yağ
Üzer için;
*2 yumurta
*Susam
*Çörek otu
*(İsteğe göre biraz sıvı yağ ve yoğurt suyu koya bilirsiniz )
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Hamur hazırlanışı
4 su bardağı un ve maya tuz 3 su bardağını bir leğene alıp 15 dk yoğurun
Biraz dinlenmeye bırakın
O arada iç malzemelerini hazırlıyalım
Ispanaklarımızı tuzlu suda yıkıyalım küçük küçük doğrayalım 4 addet kuru soğanı küp küp doğrayalım
Pulbiber karabiber tuz peynir ve sıvı yağı ekleyip karıştralım
Hamur dinmeden aldıktan sonra 610 beze çıkaralım
Sonra tek tek yuvarlak yapıp tepsiye koyalım Üzerine nemli bir bezle örtelim un ve oklava ile açalım orta boy halinde bir hamur açalım
Hamur ince oluyor o yüzden fazla açılmıyor yırtıklar ola bilir o sorun değil
Hamuru açtıktan sonra ortandan kesin iç harcı koyalım ve rulo sekline saralım tepsimiz orta boy yada büyük isteğe göre tepsimizi yağlıyoruz sıvı yağ ile ortadan başlıyoruz ilk rolu olan hamurumuzu tepsimizin içine koyalım böyle devam edelim en son üzerine yumurta ve sıvı yağ yoğurt suyu bir kapta çırpıp bireyimizin üzerine sürelim
Üzerine çörek otu ve susam serpelim 5 dk dinlenmeye bırakalım
En son fırına verelim önceden ısıtılmış fırın
Pişme derecesi 190 ile 200 arası pişme süresi 45 dk yada daha fazla her fırın farklı olduğu için
Pişdikten sonra servis tabağına servis edebilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 su bardağı su
İÇ HARÇ İÇİN MALZEMELER;
*500 gr ıspanak
*34 addet kuru soğan
*23 dilim beyaz peynir
*2 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Göz kararı kadar sıvı yağ
Üzer için;
*2 yumurta
*Susam
*Çörek otu
*(İsteğe göre biraz sıvı yağ ve yoğurt suyu koya bilirsiniz )
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Hamur hazırlanışı
4 su bardağı un ve maya tuz 3 su bardağını bir leğene alıp 15 dk yoğurun
Biraz dinlenmeye bırakın
O arada iç malzemelerini hazırlıyalım
Ispanaklarımızı tuzlu suda yıkıyalım küçük küçük doğrayalım 4 addet kuru soğanı küp küp doğrayalım
Pulbiber karabiber tuz peynir ve sıvı yağı ekleyip karıştralım
Hamur dinmeden aldıktan sonra 610 beze çıkaralım
Sonra tek tek yuvarlak yapıp tepsiye koyalım Üzerine nemli bir bezle örtelim un ve oklava ile açalım orta boy halinde bir hamur açalım
Hamur ince oluyor o yüzden fazla açılmıyor yırtıklar ola bilir o sorun değil
Hamuru açtıktan sonra ortandan kesin iç harcı koyalım ve rulo sekline saralım tepsimiz orta boy yada büyük isteğe göre tepsimizi yağlıyoruz sıvı yağ ile ortadan başlıyoruz ilk rolu olan hamurumuzu tepsimizin içine koyalım böyle devam edelim en son üzerine yumurta ve sıvı yağ yoğurt suyu bir kapta çırpıp bireyimizin üzerine sürelim
Üzerine çörek otu ve susam serpelim 5 dk dinlenmeye bırakalım
En son fırına verelim önceden ısıtılmış fırın
Pişme derecesi 190 ile 200 arası pişme süresi 45 dk yada daha fazla her fırın farklı olduğu için
Pişdikten sonra servis tabağına servis edebilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.