bilgisayarci
FD Üye
Ispanaklı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 120 gr tereyağı yahut margarin
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 7-8 kısım ıspanak yaprağı
- 3.5 4 su bardağı un
- 2 kaşık fındık tozu
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım limon rendesi
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 su bardağı su
- 1.2 damla limon
- Hindistan cevizi
Ispanaklı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk şerbetimizi kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Öncelikle ıspanak yapraklarını suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Üzerinden su tutup yıkayıp, süzüyoruz. Ispanağı ve sıvı yağ ekleyip, blenderdan geçiriyoruz. Ben içine 1 yemek kaşığı un ekledim ıspanaklar hoş püre haline gelsin diye.
- Sonra başka gereçleri sırasıyla yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak sert olmayacak yani, ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, elimizle yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- 180 derecede altı üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fazla pişirmiyoruzki rengi kaybolmasın.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcaklığı çıkınca evvel şerbete sonra hindistan cevizine buluyoruz. Afiyetle yiyebilirsiniz ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.