Islak Kurabiye (Browni) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı eritilmiş margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Hindistan cevizi
Islak Kurabiye (Browni) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Tencereye toz şekeri,suyu koyup kaynaması için ocağa alıyoruz.
- Daha sonra derince bir kap içerisine hamur gereçlerin hepsini koyup karıştırıyoruz uygunca yoğurduğumuz hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz elimizle .
- Üzerine yavaşça bastırıp tepsiye diziyoruz.
- 180 derecelik fırında 25 dakika denetimli formda pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyelerin birinci sıcaklıkları çıktıktan sonra birinci olan şerbete batırıyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz kurabiyelerimizi üzerine hindistan cevizi serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.Not:şerbetde biraz bekletirsek içerisine daha güzel çekiyor kurabiyeler şerbet fazla gelirse öteki vakit da kullanabilirsiniz.
Islak Kurabiye (Browni) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.