elektronikci
FD Üye
Ispanaklı Çökelekli Nefis El Açması Gözleme Tanımı İçin Materyaller
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 ,5 su bardağı ılık su
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 gram ıspanak yaprağı
- 2 su bardağı çökelek
- Yarım çay bardağı kaşar
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber(ben içine tuz kullanmadım çökelek yeteri kadar tuzluydu)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Sıvı yağ
- Pişirdikten sonra üzerine sürmek için bir çorba kaşığı dolusu tereyağı
Ispanaklı Çökelekli Nefis El Açması Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ıspanağımızı yıkayıp kurumaya bırakalım.
- Daha sonra hamurumuz için genişçe bir kaba hamur malzemelerimi ekleyip yumuşak bir hamur yapalım unumuzu denetimli ekliyelim.
- Üstünü kapatıp dinlenmesi için bekletelim.
- İçi için ıspanağımızı doğrayıp genişçe bir kabın içine bırakalım.
- Tavamıza yağı alalım doğranmış soğanımızı alıp ateşe alıp rengi değişene kadar kavuralım.
- Baharatlarını da ekleyip ateşten alıp ıspanak çökelek ve kaşarımızın üstüne sıcak bir biçimde ekleyip harmanlıyalım.
- Hamurumuzu bezelere ayırıp üstlerine bir bez kapatalım ki hamurların üstü kabuklanmasın.
- Bezelerimizi un serpip açmaya başlıyalım iç harcımızı ekleyip fotoğraftaki üzere kapatalım ve yağlamış olduğumuz tavada artlı önlü orta ateşte pişirip tereyağı sürelim. Bütün süreç bittikten sonra servise hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.