Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller
- 700 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peynir
Ispanak Graten Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 700 gram ıspanağı ayıklayıp, ince ince doğrayın. Çokça su içinde yıkayıp, akabinde süzmeye bırakın. Geniş bir tencere içine 1 adet ince ince doğranmış soğan koyun.
- Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ döküp kavurun. Kavrulmuş soğanın üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin. Ispanaklar suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
- Pişen ıspanağa tuz ve karabiberini koyup kısa bir müddet daha kavurun. Beşamel sos için; küçük bir tencere içine 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ koyup, eritin.
- Eriyen yağın üzerine 1 buçuk yemek kaşığı un ekleyin.
- Unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Daha sonra 1 buçuk su bardağı sütü azar azar döküp, unun topaklanmaması için daima karıştırın.
- Beşamel sos koyu bir kıvam alana kadar kısık ateş üzerinde pişirin. Damak tadınıza nazaran tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın.
- Hazırladığınız ıspanaklı harcı orta uzunluk bir fırın kabı içine koyup, yayın. Beşamel sosu ıspanaklı harcın üzerine dökün.
- Son olarak üzerine çokça rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Ispanak grateni evvelden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun ???? ????️ ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.