Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5. su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kako
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
- Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Homojen bir hamur elde edilir.
- Diğer yandan da borcam kap yağlanır.
- Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
- Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.Kaynayınca altı kapatılır.
- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
- Kek soğuyunca üzerine hindistan cevizi eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.