Islak Kek (İlave Şekersiz) Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı tam buğday unu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı kakao
Islak Kek (İlave Şekersiz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve pekmez uygun bir kaba alınarak uygunca çırpılır.
- Zeytin yağı, süt ve 2 yemek kaşığı kakao eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Akabinde kabartma tozu ve unu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Yağladığımız kalıba karışımı dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirelim (pişme mühleti fırına nazaran değişiklik gösterebilir denetimli pişirelim)
- Kekimiz pişerken sosumuzun üretime geçelim. Uygun bir tencereye tüm gereçleri sırasıyla ekleyelim. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen kekin üzerine delikler açalım ve sosu üzerine dökelim. Soğumasını bekleyelim ve sonra servis edelim. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.