
Islak Kek (İlave Şekersiz) Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı tam buğday unu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı kakao
Islak Kek (İlave Şekersiz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve pekmez uygun bir kaba alınarak uygunca çırpılır.
- Zeytin yağı, süt ve 2 yemek kaşığı kakao eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Akabinde kabartma tozu ve unu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Yağladığımız kalıba karışımı dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirelim (pişme mühleti fırına nazaran değişiklik gösterebilir denetimli pişirelim)
- Kekimiz pişerken sosumuzun üretime geçelim. Uygun bir tencereye tüm gereçleri sırasıyla ekleyelim. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen kekin üzerine delikler açalım ve sosu üzerine dökelim. Soğumasını bekleyelim ve sonra servis edelim. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.