
Isırgan Ve Ispanaklı Börek (Sırrı Hamurunda) Tarifi İçin Malzemeler
Börek Hamuru İçin ;
- 6 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı un
- 1 kase sıvı yağ
- 1 bağ ısırgan
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet pırasa
- 6 adet taze soğan
- 1 küçük kase çökelek veya lor
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Isırgan Ve Ispanaklı Börek (Sırrı Hamurunda) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için kabın içine elenmiş unu alın tuzunu atın, bir yumurta, süt, sıvı yağ, su, üç yemek kaşığı sirke ve kabartma tozunu ekleyin.
- Hamuru özleşinceye kadar yoğurun, bardak farkı olabilir o yüzden su veya çok az un gerekebilir. İlave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
- Hamuru eşit şekilde 10 veya 12 adet parçaya kesin, ve top top yuvarlayın, un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin, üzerini kapatın 15 dakika dinlendirin.
- Isırgan, ıspanak, pırasa ve taze soğanları ince ince doğrayın üzerine damak tadınıza göre tuzunu atıp çökelek veya lor ilave edin.
- Bir çay bardağı zeytinyağı ekleyerek hepsini beraberce harmanlayın iç malzemesini hazırlayın.
- Bezeleri açmak için nişasta ve unu karıştırın.
- İlk bezeyi alın üzerine biraz unlu karışım serpin ve oklava ile açabildiğiniz kadar açın.
- Açılan yufkanın üzerine fırçayla sıvı yağ sürün, ucunu çok az ortaya doğru kapatın ve buraya iç harcından yeteri kadar koyun.
- İç malzemesinin üzerine hamuru sararak rulo yapın, ince uzun bir şekilde sardıktan sonra kendi etrafında dolayın, gül böreği şeklinde yaparak fırın tepsisine yerleştirin.
- Öteki bezeleri de aynı şekilde hazırlayın tepsiye yerleştirin, bütün bezeler bittikten sonra tekrar hepsinin üzerine fırçayla sıvı yağ sürün.
- Dilerseniz çörek otu ve susam serpin, önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt ve üstü kızarıncaya kadar pişirin ( 35 -40 dakika kadar kontrollü pişirin ). Afiyetler olsun.