İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı irmik
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini hazırlıyoruz. 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker ile.
- Ardından sütü kaynatıp şerbetle bir arada bir kenarda beklemeye bırakın.
- Yağları tencerede eritip irmiği dökün. Rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Şayet fıstık atacaksanız bu vakitte rengi dönmeden atın isteğe bağlı.
- Rengi döndükten sonra yavaşça tencereye şerbeti akabinde da sütü döküyoruz. Hiç durmadan karıştırın. Artık kıvam aldıktan sonra ocaktan alın soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan sonra kaselere bölüp süsleyip servis edin. Afiyet olsun.