elektronikci
FD Üye
İncirli Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı süt
- 5-6 adet incir (5 dk ılık suda bekletilecek)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi tozu
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket k.tozu
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya (kaynayınca ekliyoruz)
- 1 paket kremşanti(muhallebimiz ılıyınca katılacak)
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
İncirli Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi yapalım ki ılısın kaynayınca 2-3dk sonra kapatıp ılımaya bırakalım. Daha sonra kekimizi yapmaya geçelim.
- İlk olarak yumurta ve şekerimizi 5 dk çırpıyoruz .
- Daha sonra süt, sıvı yağ, h. Cevizi, galeta unu k. Tozu ve vanilyayı da ekliyoruz.
- Son olarak ılık suda bekletip küp küp doğradığımız incirleri ve cevizimizide ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra yağladığımız dikdörtgen borcamımıza dökelim ve spatula yardımıyla yayalım.
- Kek hamuru gibi akışkan bir hamurumuz olmayacak o yüzden endişelenmeyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda pişmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken muhallebimizi de yapalım muhallebimizi de dikkat edilmesi geren kremşantiyi muhallebi ılıyınca katalım.
- Daha sonraki aşmamız ise: kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra sütlü şerbetimizi kekimizin üzerinde gezdirelim .
- Şerbetimiz soğuğa yakın ılık olsun.
- Son olarak tamamen soğumuş kekimizin üstüne soğumuş olan muhallebimizi yayalım.
- 1-2 saat dolabımızda dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Not
bir gün bekletip tüketirseniz dahada güzel oluyor).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.