Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İncirli Kek (Şerbetli)

İncirli Kek (Şerbetli)
0
88

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
İncirli Kek (Şerbetli) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 nehir bardağı süt12 (yarım) çay bardağı değişken yağ1 yemek yemek kaşığı yoğurt1 yemek yemek kaşığı kakao1 nehir kaşığı tarçın1 paket kabartma tozu2 su bardağı un10 tane kuru incir(ıslatılmış)1 kase rondoda çekilmiş ceviz içi1 tane minik havuç Şerbeti; 1 su bardağı toz şeker2 su bardağı su Üzerine; Hazır muhallebiHindistan cevizi İncirli Kek (Şerbetli) Tarifi Yapılışı Mutlaka deneyin tadına bayılacaksınız!!şerbetli lakin hafif tatlılardan, incir sevenlerdenseniz kaçırmayın bu tarifi SSağlık OlsunS Kek ılıkşerbet soğuk olacak, karamelize ediyoruzÖnce şerbetini hazırlıyoruz; 1 su bardağı toz şekeri çelik tencereye alıyoruz karıştırarak şekerin ısınmasını erimesini sağlıyoruztortulanmış oluyor rengi karamel rengine dönüyor böyle olduğunda 2 su bardağı suyu ekliyoruz burada özenli olmanız lazım elinizi yakabilirsiniz endişelenmeyin eriyen şeker katman haline geliyor fakat su kaynamaya başlayınca ve kesintisiz karıştırarak şerbet kıvamına geliyorKaynayınca ocağın altını kısıyoruz, 5 6 dk kaynatıyoruzŞerbetin olup olmadığını bilmek için pişirdiğimiz çelik tencerenin kenarına veya çay tabağına şerbeti karıştırdığımız kaşıktan 1 damla damlatıyoruz eğer damla yayılmıyorsa etrafına şerbet olmuştur Su gibi akıyorsa daha kaynaması gerekiyordur2 yumurtayı 1 bardak şeker ile köpük köpük olana kadar çırptım hafif beyazlaşıyorSonradan vanilyayı da katıp bir daha fazla az çırpalım köpüğünü sönmemesi lüzumluSüt, akıcı yağ, yoğurt ekleyip yeniden çırpalım Istikrarsız malzemelerde bittikten sonra kakao ve tarçını ilave edilir çok az karışması sağlanır1 kadeh unu döküyoruz biraz çırpıyoruz daha sonra yarım kadeh daha döküyoruz kabın içerisine üstüne kabartma tozuyla beraber çırpıyoruzKalan yarım kadeh unu da sıcak suda ıslatılmış 15 dk beklettiğimiz kuru incirleri büyük olacak şekilde doğruyoruzHavucu rendenin minik kısmıyla rendeliyoruz ve cevizleri de artı minik olmayacak şekilde rondodan geçiriyoruzKalan yarım su bardağı unu üzerlerine ekliyoruz kaşıkla karıştırıyoruz(birbirlerine yapışmaması için)İncirhavuçcevizi de ekledikten sonra kaşık yardımıyla adilane karıştırınbu vesileyle fırınınıız çalıştırın, önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yarım saat pişecek fakat fırından fırına değişiyor özenli pişirinBirincil 20 dk kapağı açılmadan pişmesi lüzumlu çok iyi kabarıyor 20 dakika daha sonra 160 dereceye düşürdüm ve tepsiyi çeviriyoruz eşit pişmesi içinYağladığımız ufak borcama kek harcını dökünPiştikten sonra ;Kürdan testiyle delik açıyoruz pişip pişmediğini anlamak için yapışmıyorsa kürdana kekimiz pişmiştirPiştiyse delikler açıyoruz oysa üstüne şerbetini iyi çeksin 10dk bekletiyoruz fırından meydana çıkan kekin ılıması için,hazırladığımız soğuk şerbeti tatlıyı dilimledikten sonradan üstüne döküyoruzİsteyen muhallebisini kendi hazırlayabilir Ben hazırlanmış pakette olanlardan kullandım Ve hindistan cevizi ile süsledikten sonradan tatlımız hazırlanmış Hatta muhallebi kullanmadan da yapabilirsiniz pek de çok lezzetli size kalmış sıhhat olsun☺️ol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt