
İncirli Cevizli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 adet kuru incir
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
İncirli Cevizli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek kalıbınının her yerini, katı yağ ile, bir fırça yardımıyla yağlayalım.
- Bir kaseye aldığımız incirleri, 5-10 dakika ılık suda beklettikten sonra, sudan alıp bir havlu kağıt yardımıyla kurulayalım ve küçük küpler halinde doğrayalım.
- Uygun bir çırpma kasesinde; yumurtaları toz şeker ile yeterlice beyazlaşana kadar, en az 5 dakika güzelce çırpalım.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyelim, karışana kadar çırpalım.
- Akabinde; un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek hamura ekleyelim, kısa bir mühlet daha, yalnızca karışana kadar çırpalım.
- Son olarak; incir ve ceviz ve tarçın eğini yapalım ve bir spatula yardımıyla karıştıralım.
- Hazır olan hamuru, kek kalıbına aktaralım, 170 derece ısısında kürdan testi pak çıkana kadar yaklaşık 40 dakika denetimli formda pişirelim.
- Pişen kekimizi, birinci sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek, servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.