
İncir Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
İç dolgusu için;
- 10 adet kuru incir
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 4, 5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- Pudra şekeri
İncir Kurabiye Tanımı Yapılışı
- İncirleri küçük küçük doğrayalım.
- Elmaları rendeleyelim, şekerle birlikte küçük bir tencereye alalım, yumuşayınca tarçın ve ceviz ekleyip altını kapatalım.
- Hamur materyallerini yoğuralım.
- Bir modül streç sinema alıp, hamuru üstünde açıp, içine dolgu gereci koyup büzelim.
- 175 derece ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirelim, fırından alıp pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun ????.