elektronikci
FD Üye
İncecik Sahur Bazlaması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 4.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İncecik Sahur Bazlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza un tuz ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Sütümüzü ısıtıyoruz ve su ile karıştırıp ek ediyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Çok cıvık olursa biraz un eği yapabilirsiniz hamurum ağzını kapatıp mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru eşit bezeler yapıp üzerine bir bez örtüp üç dört dakika bekletiyoruz.
- Bezeleri tek tek orta boyutta açıyoruz.
- Daha evvelce ısıttığımız tava da önlü gerili çevirerek pişiriyoruz.
- Soğumadan sıcak halde yağlayıp tüketiyoruz. Çok lezzetli ve pratik bu tanımımı kesinlikle denemelisiniz. ????şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.