Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kadar un (Kıvamı elde yuvarlanır biçimde olmalı un miktarını gerekirse artırabilirsiniz)
- 250 gram beyaz peynir
- Maydanoz
- Sıvıyağ
Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler kabuğu soyularak haşlanır. Haşlandıktan sonra içine tereyağı ve tuz eklenerek ezilir ve karıştırılır.
- Daha sonra içine yumurta eklenerek ezmeye devam edilir ve karıştırılır. Son aşamada un eklenerek spatula ile patatese güzelce yedirilir.
- Başka bir kasede peynir ezilir ve içine kıyılmış maydanoz eklenerek dolgusu hazırlanır.
- Hamur ele biraz yapışan bir kıvamda olduğu için elinizi unlayarak harçtan bir yemek kaşığı alın ve avuç içine yerleştirin.
- Elinize yuvarlak bir şekil verin ve poğaça yapar gibi bastırarak avuç içi kadar genişletin.
- İçine peynirli harcı yerleştirin. İsterseniz bir dilim kaşar peyniri de en üstüne koyabilirsiniz ancak şart değil.
- Poğaça yapar gibi orta açık kısmını birleştirin ve kapatın (Elinize yapışmaması için elinizi unlayarak şekil vermelisiniz)
- Tüm açık kısımlar kapanınca elinizi unlayın ve bazlama gibi üzerine çok ezmeden hafif bastırarak şekil verin (Böylece üzerinde biraz un olmuş olacak ve tavaya yapışmayacak)
- Tüm harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Daha sonra tavaya yağ ekleyin.
- Patates bazlamasını içine koyun ve altı kızarana kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra ters yüz ederek pişirmeye devam edin. Her yeri kızarınca havlu kağıt serili servis tabağına alabilirsiniz.
- Ben yanına nane ve kekik ile karıştırdığım yoğurt hazırlayarak servis ettim. Batırarak yediğinizde harika bir lezzet oluyor size de tavsiye ediyorum ???????? Deneyecek herkese afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.