Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlkoğretim 1. Sınıf Aşıları

İlkoğretim 1. Sınıf Aşıları
0
89

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İlkoğretim 1 Sınıfda Yapılan Aşılar
İlkoğretim 1 Sınıf Aşıları Nelerdir

Aşı Nedir İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virus, bakteri vb mikropların oldurulerek, hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin etkileri ortadan kaldırılarak sağlam kişilere hastalık oluşmaması icin verilen biyolojik maddelerdir

İlkoğretim 1 sınıflarda DaBTİPA ((Difteri, Aseluler Boğmaca, Tetanoz, İnaktif Cocuk Felci) Aşısı) ile KKK (Kızamık, Kızamıkcık, Kabakulak) aşısı yapılır

Similar threads

İlköğretim 1 Sınıfda Yapılan Aşılar İlköğretim 1 Derslik Aşıları Nelerdir Aşı Nedir İnsan ve hayvanlarda rahatsızlık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri vb mikropların öldürülerek, rahatsızlık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bir takım mikropların salgıladığı zehirlerin etkileri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Zaturre Aşısı Bağışıklama Programı Zaturre Aşısı Bağışıklama Genişletilmiş Bağışıklama Programı Zaturre Aşısı Bağışıklama Programında SAĞLIK BAKANLIĞININ AŞI TAKVİMİ, KASIMDAN BERİ YENİDOĞAN BEBEKLERE UYGULANAN ZATURRE AŞISININ DA EKLENMESİYLE GUNCELENDİ YERLİ KIZAMIK VİRUSUNUN 2019...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Bebekler daha anne karnındayken viruslerin hedefi Onları korumanın bircok yolu var En onemlisi aşılar Bebeklere hangi aşılar yapılır gorelim Aşılar Bilincli olmak onemli Aşıları eksik diye bebeğin hastalanmasını kim ister? Ustelik risk sadece bebekleri kapsamıyor Aşılar omurluk koruma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Difteri, tetanoz ve boğmaca, bakterilerin neden olduğu ciddi hastalıklardır Difteri ve boğmaca insandan insana bulaşır, tetanoz ise vucuda kesiklerden ve yaralardan girer Difteri, boğazın gerisinde kalın bir tabaka oluşturur Solunum problemleri, felc, kalp yetersizliği ve hatta olume sebep...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Su Ciceği Aşısı Ucretlimi Su Ciceği Aşısı Ucretlimi Yapılıyor Kamu Merkezlerinde: BCG (Verem) – Hepatit B – DBT (Karma Difteri Boğmaca Tetanoz) – Polio (Cocuk Felci) – Kızamık Ozel merkezlerde: Kamuda yapılanlara ek olarak Su Ciceği – MMR (Kızamık – Kızamıkcık – Kabakulak ) – Hepatit A...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt