Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk Defa Yapacaklar İçin Aşure

İlk Defa Yapacaklar İçin Aşure
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ilk-defa-yapacaklar-icin-asure.jpg

Birinci Kere Yapacaklar İçin Aşure Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı buğday
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • Yarım su bardağı fasulye (Haşlanmış)
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuru incir
  • 1 çay bardağı kuru kayısı
  • 2-3 tane karanfil
  • 2 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi

Birinci Kez Yapacaklar İçin Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak buğdayı düdüklü tencere de haşlıyoruz. Haşladıktan sonra suyunu süzüp bir büyük tencereye alıyoruz ve içine su ekleyip pişiriyoruz.
  2. Başka yandan inciri ve kayısıyı doğrayıp suda bekletiyoruz. Öteki materyalleri de suda bekletelim. Kaynayan ve pişmiş olan buğdaya yıkanmış pirinci ekliyoruz. Suyu azaldıkça kaynamış su ek edelim.
  3. Pirinçlerde pişince işine haşlanmış nohut ve fasulyeyi ekleyelim. Akabinde fındık ve fıstığı ekleyelim ve içine karanfil koyalım. Suyu azaldıkça kaynamış su ekleyelim.
  4. Biraz daha kaynayınca kayısı ve kuru üzümü ekleyelim biraz daha kaynatalım kıvam alınca şekeri ekleyip 10 dakika daha kaynatalım.
  5. En son ocaktan almaya yakın kuş üzümü ve inciri ekleyelim altını kapatıp kaselere dağıtalım istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsunnn✨.
 

Similar threads

Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday2 yemek kaşığı pirinç2 su bardağı haşlanmış nohut2 su bardağı haşlanmış fasulye150 gram kuru kayısı150 gram kuru incir150 gram kuru üzüm1 su bardağından biraz az fındık2 litre su (buğdayları pişirmek için)4 litre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak )2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek)2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek)150 gram kuru kayısı150 gram kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Her Meskende Olan Gereç İle Birinci Kez Aşure Yapacaklar Buraya Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı nohut1 su bardağı fasulye3 su bardağı aşurelik buğday1 su bardağı kuru kayısı1.5 su bardağı kuru üzüm1 su bardağı kuş üzümü1 su bardağı fındık6 su bardağı şeker2 adet çubuk tarçınGerektiği kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Aşure Tanımı İçin Materyaller 3-3, 5 litre su (Buğdaya nazaran değişebilir)2,5 su bardağı toz şeker (İsterseniz şeker yerine bal, dut pekmezi, üzüm yahut keçi boynuzu pekmezi ile de tatlandırabilirsiniz)2 su bardağı aşurelik buğday1 su bardağı haşlanmış nohut1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday (Çiğ)3 su bardağı haşlanmış nohut3 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyarım çay bardağı pirinç2 adet portakal kabuğu rendesiYarım limon kabuğu (İnce doğranmış)1 adet çubuk tarçın2 adet tatlı elma200 gr kuru üzüm200 gr kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt