
Her Meskende Olan Gereç İle Birinci Kez Aşure Yapacaklar Buraya Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı fasulye
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1.5 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 1 su bardağı fındık
- 6 su bardağı şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- Gerektiği kadar göz kararı sıcak su (kaynadıkça azalır)
- 1 su bardağı ceviz
- Toz tarçın
Her Meskende Olan Materyal İle Birinci Kez Aşure Yapacaklar Buraya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bakliyatlarımızı bir gece evvelce ıslatalım.
- Sonraki gün ıslanmış bakliyatlarımızı farklı tencereler de haşlayalım.
- Kuru kayısı üzüm ve kuş üzümü farklı bir tencerede bir iki dakika haşlayalım.
- Haşladığımız bakliyatlarımızın ve kayısının haşlama sularıyla birlikte hepsini büyük bir tencere aktaralım.
- Bir su bardağı fındığı iki çubuk tarçını ek edelim.
- Bütün gereçler bir ortada âlâ haşlayalım.
- Kaynama ile suyu azalmışsa göz kararı sıcak su ekleyelim.
- Son olarak şekeri ilave edelim.
- Şekeri erken eklemek bakliyatlarımızı sertleştirir.
- Şekerle birlikte kısık ateşte 15-20 dk kaynayan aşuremizin altını kapatalım.
- Servis edeceğimiz kaselere aktarıp üzerini ceviz ve tarçınla süsleyelim.
- Dileyen süslemek için farklı gereçlerde ekleyebilir. Afiyet olsun. ????.