Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Her Evde Olan Malzeme İle İlk Defa Aşure Yapacaklar Buraya

Her Evde Olan Malzeme İle İlk Defa Aşure Yapacaklar Buraya
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
her-evde-olan-malzeme-ile-ilk-defa-asure-yapacaklar-buraya.jpg

Her Meskende Olan Gereç İle Birinci Kez Aşure Yapacaklar Buraya Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı fındık
  • 6 su bardağı şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Gerektiği kadar göz kararı sıcak su (kaynadıkça azalır)
Üzeri için;
  • 1 su bardağı ceviz
  • Toz tarçın

Her Meskende Olan Materyal İle Birinci Kez Aşure Yapacaklar Buraya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bakliyatlarımızı bir gece evvelce ıslatalım.
  2. Sonraki gün ıslanmış bakliyatlarımızı farklı tencereler de haşlayalım.
  3. Kuru kayısı üzüm ve kuş üzümü farklı bir tencerede bir iki dakika haşlayalım.
  4. Haşladığımız bakliyatlarımızın ve kayısının haşlama sularıyla birlikte hepsini büyük bir tencere aktaralım.
  5. Bir su bardağı fındığı iki çubuk tarçını ek edelim.
  6. Bütün gereçler bir ortada âlâ haşlayalım.
  7. Kaynama ile suyu azalmışsa göz kararı sıcak su ekleyelim.
  8. Son olarak şekeri ilave edelim.
  9. Şekeri erken eklemek bakliyatlarımızı sertleştirir.
  10. Şekerle birlikte kısık ateşte 15-20 dk kaynayan aşuremizin altını kapatalım.
  11. Servis edeceğimiz kaselere aktarıp üzerini ceviz ve tarçınla süsleyelim.
  12. Dileyen süslemek için farklı gereçlerde ekleyebilir. Afiyet olsun. ????.
 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt