iltasyazilim
FD Üye
İkramlık Çilekli Lokumlar Tarifi İçin Malzemeler
*12 litre süt
*1 tepeleme yemek kaşığı un
*1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
*1 paket şekerli vanilin
*4 yemek kaşığı çilekli nesquik
Bulamak için:
*1 su bardağı hindistan cevizi
Süslemek için:
*Toz antep fıstığı
İkramlık Çilekli Lokumlar Tarifi Yapılışı Çilekli lokumlar için yarım litre sütü tencereye boşaltıp ocağın altını açıyoruz Bir elimizde sürekli çırpıcıyla karıştırarak teker teker 1 tepeleme yemek kaşığı unu, 1 tepeleme yemek kaşığı nişastayı, 3 tepeleme yemek kaşığı toz şekeri,
4 yemek kaşığı çilekli nesquik tozunu ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz
Soğuduktan sonra kahve yanı bardaklarının önce içini suyla ıslattıktan sonra bardaklara muhallebiden doldurup ağızlarını streç filmle kapatıyoruz Bir gece buzdolabında bekletiyoruz
Buzdolabından çıkardıktan sonra ince bıçak yardımıyla kenarlarından bir tur geçerek bardaktan daha kolay çıkmasını sağlıyoruz 1 parmak kalınlığında dilimliyoruz Bir tabağa 1 su bardağı hindistan cevizini döküp elde ettiğimiz dilimleri hindistan cevizine buluyoruz
Tek tek tabağa aldığımız lokumlarımızın üzerini toz antep fıstığı ile süslüyoruz Bayramlarda, özel günlerde misafirlerinize ikram edebilirsiniz, afiyet olsun
*12 litre süt
*1 tepeleme yemek kaşığı un
*1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
*1 paket şekerli vanilin
*4 yemek kaşığı çilekli nesquik
Bulamak için:
*1 su bardağı hindistan cevizi
Süslemek için:
*Toz antep fıstığı
İkramlık Çilekli Lokumlar Tarifi Yapılışı Çilekli lokumlar için yarım litre sütü tencereye boşaltıp ocağın altını açıyoruz Bir elimizde sürekli çırpıcıyla karıştırarak teker teker 1 tepeleme yemek kaşığı unu, 1 tepeleme yemek kaşığı nişastayı, 3 tepeleme yemek kaşığı toz şekeri,
4 yemek kaşığı çilekli nesquik tozunu ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz
Soğuduktan sonra kahve yanı bardaklarının önce içini suyla ıslattıktan sonra bardaklara muhallebiden doldurup ağızlarını streç filmle kapatıyoruz Bir gece buzdolabında bekletiyoruz
Buzdolabından çıkardıktan sonra ince bıçak yardımıyla kenarlarından bir tur geçerek bardaktan daha kolay çıkmasını sağlıyoruz 1 parmak kalınlığında dilimliyoruz Bir tabağa 1 su bardağı hindistan cevizini döküp elde ettiğimiz dilimleri hindistan cevizine buluyoruz
Tek tek tabağa aldığımız lokumlarımızın üzerini toz antep fıstığı ile süslüyoruz Bayramlarda, özel günlerde misafirlerinize ikram edebilirsiniz, afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.