Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İftara Yakışacak Bir Tatlı Kadayıflı Kek (Mutlaka Defterinize Kaydedin)

İftara Yakışacak Bir Tatlı Kadayıflı Kek (Mutlaka Defterinize Kaydedin)
0
111

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

İftara Yakışacak Bir Tatlı Kadayıflı Kek (Mutlaka Defterinize Kaydedin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 -300 gram çiğ kadayıf
  • 3 kaşık toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ isteyen tereyağıda kullanabilir
Keki için
  • 4 adet yumurta (oda ısısında olacak)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı kadar kavurduğumuz kadayıftan
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon

İftara Yakışacak Bir Tatlı Kadayıflı Kek (Mutlaka Defterinize Kaydedin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kadayıf, şeker ve sıvıyağı tavaya alalım ve kavuralım.
  2. Sonra şerbetimizi ayarlıyoruz .
  3. Şeker, su ve limonu tenceremize alarak şerbetimizi 20 dakika kaynatıyoruz.Ilıması için kenara alıyoruz.
  4. Kadayıfı kavurduktan sonra 1 bardak kadarını kekin içine koyuyoruz.
  5. Geri kalanın yarısını tepsinin altına ve üzerine dökmek için ayırıyoruz.
  6. Kek gereçlerimizi güzelce çırpıyoruz.
  7. Büyük uzunluk borcamı yağlıyoruz kadayıfımızın yarısını alt kısma döşüyoruz.
  8. Kekimizi döküyoruz üzerine tekrar kadayıfımızı döşeyip 180° derecelik alt üst fırında 20-25 dakika ortası pişiriyoruz.
  9. Fırından aldığımız kekimizi ılıması için bekletiyoruz.
  10. Ilık olan şerbet ve kekimizi buluşturup şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.
İftara Yakışacak Bir Tatlı Kadayıflı Kek (Mutlaka Defterinize Kaydedin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mutlaka Defterinize Kaydedin Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Köfte için; 300 gram kıyma1 tane rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pulbiberKöfteleri yuvarlarken( 2-3 kaşık un tepsiye dökeceğiz) Diğer materyaller; 2 litre sıcak su1 çay bardağı pirinç1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler 400 gram tel kadayıf2 yemek kaşığı tereyağ5 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı fındık yada ceviz içi Muhallebisi için; 2 litre süt6 yemek kaşığı nişasta8 yemek kaşığı un2 yumurta sarısı1 paket vanilin2 su bardağı toz şeker Kadayıflı Muhallebi Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Üç Lezzet Bir Ortada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Materyaller Kemalpaşa tatlısı için; 1 paket kemal paşa3 su bardağı şeker3 su bardağı su Krema dolgusu için; 125 gr tereyağı yada margarin1 çay bardağı unYarım çay bardağı nişasta buğday yada mısır fark etmez4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Şerbetli Tatlıları Sevenleri Mest Edecek Nefis Kadayıflı Cevizli Tatlı Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf (hazır marketlerden aldıysanız yeniden kavurmanız gerekir)2 çorba kaşığı sıvı yağ(kadayıfları kavurmak için)Yarım çay bardağı sıvı yağ125 gram oda ısısında tereyağı yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Muhallebili Şerbetli Tatlı (Mutlaka Denenmeli Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler Kek için; 1 su bardağı şeker3 adet yumurta3 türk kahvesi fincanı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Muhallebisi için; 2,5 su bardağı süt4 yemek kaşığı şeker3 dolu yemek kaşığı un2 yemek kaşığı hindistan cevizi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
211
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,978Kullanıcılar
brk0079Son üye
Üst Alt