
İçli Köfte (İlk Defa Deneyecek Olanlar İçin) Tarifi İçin Malzemeler
İç Harç İçin;
- 500 gram yağsız kıyma
- 4 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tereyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- Tuz
- Su
İçli Köfte (İlk Defa Deneyecek Olanlar İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftenin dış harcını hazırlayıp dinlendiriniz.
- Bulgur, irmik, tuz ve 3 su bardağı soğuk suyu geniş bir kapta karıştırıp kapağını kapatınız. En az 2 saat dinlenmeye bırakınız.
- İç harç için geniş bir tavada miktarını istesenize göre ayarladığınız tereyağını ve sıvı ekleyip ince kıyılmış soğanları hafif kavurunuz.
- Şeffaflaşan soğanların üzerine kıyma, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın. İsterseniz maydanoz ekleyebilirsiniz.
- Dinlenen dış harcı yoğurma kabına alıp, yarım su bardağı un ve yarım su bardağı su ekleyip yoğurunuz.
- Şekillendirme kıvamına gelen harcın üzerine streç film kapatıp, köfteleri daire şeklinde açıp, içlerine harcını koyup kapatınız.
- Geniş bir tencerede kaynatılmış tuzlu suya köfteleri yavaşça ekleyip, 5 dakika kaynatınız. Ocak mutlaka en kısık ateşte olmalı.
- Pişen köftelerin üzerine eritilmiş tereyağı döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
İçli Köfte (İlk Defa Deneyecek Olanlar İçin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı