iltasyazilim
FD Üye
İçli Kete (Ağrı Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*Yarım paket yaş maya
*Aldığı kadar un
İçi için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*Bir tutam tuz
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Sıvıyağ
İçli Kete (Ağrı Yöresi) Tarifi Yapılışı İçi için malzemeleri bir tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Sonrasında sıvı yağ ve suyu karıştırıp az bir ılık suda erittiğimiz mayayı da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve ister 2 ister 4 bezeye ayırıyoruz, ilk bezemizi alıp merdane yardımıyla açıyoruz ,açtıktan sonra zarf şeklinde 4 yandan katlayıp ortasına içini koyuyoruz ve uçlarını birleştirip bir beze elde ediyoruz ve tekrar elimizle açıp tepsiye yerleştiriyoruz, diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısını ile karıştırdığımız sıvı yağı sürüp, 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*Yarım paket yaş maya
*Aldığı kadar un
İçi için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*Bir tutam tuz
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Sıvıyağ
İçli Kete (Ağrı Yöresi) Tarifi Yapılışı İçi için malzemeleri bir tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Sonrasında sıvı yağ ve suyu karıştırıp az bir ılık suda erittiğimiz mayayı da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve ister 2 ister 4 bezeye ayırıyoruz, ilk bezemizi alıp merdane yardımıyla açıyoruz ,açtıktan sonra zarf şeklinde 4 yandan katlayıp ortasına içini koyuyoruz ve uçlarını birleştirip bir beze elde ediyoruz ve tekrar elimizle açıp tepsiye yerleştiriyoruz, diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısını ile karıştırdığımız sıvı yağı sürüp, 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.