Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Kete (Ağrı Yöresi)

İçli Kete (Ağrı Yöresi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
İçli Kete (Ağrı Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*Yarım paket yaş maya
*Aldığı kadar un

İçi için;


*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*Bir tutam tuz

Üzerine;


*1 yumurta sarısı
*Sıvıyağ

İçli Kete (Ağrı Yöresi) Tarifi Yapılışı İçi için malzemeleri bir tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Sonrasında sıvı yağ ve suyu karıştırıp az bir ılık suda erittiğimiz mayayı da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve ister 2 ister 4 bezeye ayırıyoruz, ilk bezemizi alıp merdane yardımıyla açıyoruz ,açtıktan sonra zarf şeklinde 4 yandan katlayıp ortasına içini koyuyoruz ve uçlarını birleştirip bir beze elde ediyoruz ve tekrar elimizle açıp tepsiye yerleştiriyoruz, diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısını ile karıştırdığımız sıvı yağı sürüp, 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt