Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hüthüt Kuşu Tarifi Resimli

Hüthüt Kuşu Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?
Hüthüt Kuşu Tarifi Resimli ,
Resimli Hüthüt Kuşu Tarifi


Hüthüt kuşu tarifi

İsmiyle de çok göz alıcı olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek yemek

Malzemeler:

750 gr kemiksiz kuzu eti
450 gr ayva
75 gr teyerağı
10 gr süzme bal
10 gr şeker
50 gr badem
30 gr kuru kayısı
sıvıyağ
tuzlu
toz karabiber

Hazırlanışı: Etler eksik sıvıyağ ile çok kısık ateşte suyunu salana değin pişirilir Süzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır Ayvalar yıkandıktan daha sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve önce ikiye daha sonra da dörde bölünürek içleri temizlenir Etler suyunu çekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve üzerlerine toz şeker serpilir Alt üstteki edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye dönünce etlerin üstüne alınır Tavada kalan yağ da etlerin üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir Bademler az sıvıyağda kavrulur, üstüne kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan daha sonra etlerin üstüne eklenir
Sağlık Durumu Olsun *
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt