iltasyazilim
FD Üye
Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?
Hüthüt Kuşu Tarifi Resimli ,
Resimli Hüthüt Kuşu Tarifi
Hüthüt kuşu tarifi
İsmiyle de çok göz alıcı olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek yemek
Malzemeler:
750 gr kemiksiz kuzu eti
450 gr ayva
75 gr teyerağı
10 gr süzme bal
10 gr şeker
50 gr badem
30 gr kuru kayısı
sıvıyağ
tuzlu
toz karabiber
Hazırlanışı: Etler eksik sıvıyağ ile çok kısık ateşte suyunu salana değin pişirilir Süzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır Ayvalar yıkandıktan daha sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve önce ikiye daha sonra da dörde bölünürek içleri temizlenir Etler suyunu çekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve üzerlerine toz şeker serpilir Alt üstteki edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye dönünce etlerin üstüne alınır Tavada kalan yağ da etlerin üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir Bademler az sıvıyağda kavrulur, üstüne kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan daha sonra etlerin üstüne eklenir
Sağlık Durumu Olsun *
Hüthüt Kuşu Tarifi Resimli ,
Resimli Hüthüt Kuşu Tarifi
Hüthüt kuşu tarifi
İsmiyle de çok göz alıcı olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek yemek
Malzemeler:
750 gr kemiksiz kuzu eti
450 gr ayva
75 gr teyerağı
10 gr süzme bal
10 gr şeker
50 gr badem
30 gr kuru kayısı
sıvıyağ
tuzlu
toz karabiber
Hazırlanışı: Etler eksik sıvıyağ ile çok kısık ateşte suyunu salana değin pişirilir Süzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır Ayvalar yıkandıktan daha sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve önce ikiye daha sonra da dörde bölünürek içleri temizlenir Etler suyunu çekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve üzerlerine toz şeker serpilir Alt üstteki edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye dönünce etlerin üstüne alınır Tavada kalan yağ da etlerin üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir Bademler az sıvıyağda kavrulur, üstüne kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan daha sonra etlerin üstüne eklenir
Sağlık Durumu Olsun *