Huthut Kuşu Nasıl Yapılır?
Huthut Kuşu Tarifi Resimli ,
Resimli Huthut Kuşu Tarifi
imageshuthutkusutarifiresimli5ad4298e9ee75
Huthut kuşu tarifi
İsmiyle de cok ilgi cekici olan Huthut kuşu Antep yoresine ait bir yemek
Malzemeler:
750 gr kemiksiz kuzu eti
450 gr ayva
75 gr teyerağı
10 gr suzme bal
10 gr şeker
50 gr badem
30 gr kuru kayısı
sıvıyağ
tuz
toz karabiber
Hazırlanışı: Etler az sıvıyağ ile cok kısık ateşte suyunu salana kadar pişirilir Suzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır Ayvalar yıkandıktan sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve once ikiye sonra da dorde bolunurek icleri temizlenir Etler suyunu cekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve uzerlerine toz şeker serpilir Alt ust edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye donunce etlerin uzerine alınır Tavada kalan yağ da etlerin uzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir Bademler az sıvıyağda kavrulur, uzerine kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan sonra etlerin uzerine eklenir
Afiyet Olsun
Huthut Kuşu Tarifi Resimli ,
Resimli Huthut Kuşu Tarifi
imageshuthutkusutarifiresimli5ad4298e9ee75
Huthut kuşu tarifi
İsmiyle de cok ilgi cekici olan Huthut kuşu Antep yoresine ait bir yemek
Malzemeler:
750 gr kemiksiz kuzu eti
450 gr ayva
75 gr teyerağı
10 gr suzme bal
10 gr şeker
50 gr badem
30 gr kuru kayısı
sıvıyağ
tuz
toz karabiber
Hazırlanışı: Etler az sıvıyağ ile cok kısık ateşte suyunu salana kadar pişirilir Suzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır Ayvalar yıkandıktan sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve once ikiye sonra da dorde bolunurek icleri temizlenir Etler suyunu cekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve uzerlerine toz şeker serpilir Alt ust edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye donunce etlerin uzerine alınır Tavada kalan yağ da etlerin uzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir Bademler az sıvıyağda kavrulur, uzerine kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan sonra etlerin uzerine eklenir
Afiyet Olsun