bilgisayarci
FD Üye

Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kaymak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 4/3 su bardağı toz şeker
- Ceviz içi veya antep fıstığı
Höşmerim Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye kaymak ve tereyağını alalım ve yaklaşık 10 dakika kadar tencerenin içinde kaymak sıvılaşana kadar eritelim .
- Daha sonra üzerine unu ekleyelim ve karıştıralım.
- Unun rengi koyu kahverengiye dönene kadar kavuralım.
- Ayrı bir tencereye süt ve şekeri alalım ,biraz ılıtalım ve altını kapatalım.
- Kavrulan unun üzerine süt ve şeker karışımını dökerek hızlıca karıştıralım .
- Biraz toplandıktan sonra altını kapatıp biraz daha karıştıralım.
- Bir servis tabağına alalım, üzerini ceviz veya antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim.