Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hasır Örgü Künefe

Hasır Örgü Künefe
0
64

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
hasir-orgu-kunefe.jpg

Hasır Örgü Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • Hasır kadayıf
  • Tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram kaymak
  • Yarım su bardağı antep fıstığı hem içine hem üzerine
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon

Hasır Örgü Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım bir tencereye su ve şekeri alalım kaynayana kar karıştıralım kaynadıktan sonra bir kaç damla limon sıkarak kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.
  2. Şerbet kaynarken bizde künefe tepsisini tereyağın yarısı ile yağlayalım hasır künefeyi resimdeki gibi dizelim.
  3. Üzerine biraz antep fıstığı serpelim sonra kaymağı koyalım tekrar antep fıstığı serperek üzerini tel kadayıf ile kapatalım ve bastıralım iyice tepsiye yerleşmesini sağlayalım.
  4. Daha sonra kısık ateşte çevirerek pişirelim ara sıra altını kontrol edelim kızarınca kalan yağ ile yağladığımız başka tepsiye ters çevirerek diğer tarafıda kızarana kadar çevirerek pişirelim.
  5. Sonra şerbeti gezdirerek şerbetini çekene kadar dinlenmeye bırakalım kenarlarını antep fıstığı ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Not 1: Ben tereyağı eriterek süzgeçten geçirdim saf yağ olarak kullandım.

Not 2: Künefe sıcak şerbet sıcak olacak.

Hasır Örgü Künefe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt