
Hasır Örgü Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- Hasır kadayıf
- Tel kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 50 gram kaymak
- Yarım su bardağı antep fıstığı hem içine hem üzerine
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 kaç damla limon
Hasır Örgü Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi hazırlayalım bir tencereye su ve şekeri alalım kaynayana kar karıştıralım kaynadıktan sonra bir kaç damla limon sıkarak kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.
- Şerbet kaynarken bizde künefe tepsisini tereyağın yarısı ile yağlayalım hasır künefeyi resimdeki gibi dizelim.
- Üzerine biraz antep fıstığı serpelim sonra kaymağı koyalım tekrar antep fıstığı serperek üzerini tel kadayıf ile kapatalım ve bastıralım iyice tepsiye yerleşmesini sağlayalım.
- Daha sonra kısık ateşte çevirerek pişirelim ara sıra altını kontrol edelim kızarınca kalan yağ ile yağladığımız başka tepsiye ters çevirerek diğer tarafıda kızarana kadar çevirerek pişirelim.
- Sonra şerbeti gezdirerek şerbetini çekene kadar dinlenmeye bırakalım kenarlarını antep fıstığı ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Not 2: Künefe sıcak şerbet sıcak olacak.
Hasır Örgü Künefe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı