Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hip-Hop müzik tarzını sevdiren DJ Big-G kimdir?

Hip-Hop müzik tarzını sevdiren DJ Big-G kimdir?
0
179

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Gelecegin%2Dpatronlari%2Dkimleri%2Ddinliyor%2D230399%2Ejpg

Geleceğin işverenleri;  nasıl yetişiyor, ne okuyor, ne dinliyor, nasıl eğleniyor? Araştırmaya Ali Sabancı’nın amaç gösterdiği yerden başladık.

Yerin tanınan Dj’i ve genç işverenlerin müdavimi olduğu DjBig G ile, cümbüş bölümü üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Dj Big-G’yi dinleyenler ortasında kimler yok ki? Şaşırıyoruz bu isimleri duyunca. DjBig-G’ye Hip-Hop müzik usulüyle ilgili merak edilenleri sorduk. İşte o röportaj…

Dj Big-G kimdir? Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Yıldız Teknik üniversitesi Fizik Bölümü’nde okurken çok toplumsal bir etrafım vardı. Bu işlere birinci başlamam da sosyalliğimin getirdiği tesirle oldu. Parti organizatörlüğü, büyük şirketlerin getirdiği âlâ isimlerin marketing ve bilet satış tertiplerini üstlendim.  Bölümün süratli gelişimi ve büyük rakiplerin ortaya çıkmasıyla da kulüp işine yönelerek, kulüplerin işletmelerine dahil oldum. Danışmanlık hizmetleri verip, eğitim hizmetleri sundum.

Hip Hop ile yolunuz nasıl kesişti?

2000 yılından itibaren cümbüş bölümünün önde gelen gece kulüplerinin işletmeciliğini yapıyorum. Hem ülkemize hem de Dünya’da neler oluyor daima araştırma halindeydim. Dünyada çok yaygın ve tanınan olan Hip Hop müzik çeşidine ilgim bu yıllarda başladı.Bu işin merkezi Amerika’da Hip Hop müzik yapan gece kulüplerini gezdim, araştırdım, okudum.   Ve Türkiye’de hakikat Hip Hop çalan Dj yoktu, bunu farkettim. Büsbütün bu husustaki kapsamlı bilgim ve yeteneğim beni Dj’liğe başlattı. Yani mükemmeliyetçi, gerçek yapılmayan hiçbir işi kabul etmeyen İşletmecilik yanım geminin kaptanı olmaya itti beni. Yerlerin en değerli ögesi düzgün bir Dj’di.

dggj.jpg

İsminizin kıssası nedir?

Big-G ismi Amerikalı arkadaşlarımdan geliyor. Birinci tanıştığımız anlarda adımı sorduklarında Ergin dememe karşın onlar yanlışsız söylem edemiyordu. Heceleye heceleye söyleyeyim dedim bu kezdeÖrcin’e döndü iş.  Vakitle Örc gitti C kaldı geriye. Ben de geniş üretimle bağdaşsın bari diyerek Big olsun dedim. Böylelikle DJ Big-G çıktı ortaya.

Bilhassa iş insanlarının çocukları sizi çok seviyor? Bu etkileşim nasıl oldu?

İşimi çok seviyor ve hakikat yapıyor olmam. Yenilikçi, araştırmacı, gözlemci üretim diyelim. Dinleyici kitlemin birçok tahsil ya da iş hayatı münasebetiyle yurt dışında uzun devir bulunmuş şahıslar. Yurt dışında dinlediği müziğin birebirini bende duyduğu için, çaldığım yerlere geliyorlar.

Dj’Lik yapmanın sizi motive ettiği tarafları nelerdir?

Herşeyden evvel sevdiğim mesleği yapıyorum. Bir de bazen beni dinlemeye gelenler, avm’de ya da bir yerde beni gördüklerinde, yanlarındakilere beni işaret ediyorlar. “İşte Big-G” diye. Bu bana tanım edilemez bir memnunluk veriyor. Mesleğimi gerçek yapışım ve sağlam karakterim insanların beni sevmelerini ve tanımalarını sağladı.

Sizi dinlemeye gelenler kimler?

Bahsettiğim üzere iş insanlarının çocukları dinleyici kitlem. Vakitle babalarını da getiriyorlar. Ya da çocuğum nedir bu her hafta Big G’ye gidilir mi diye merakından gelenler oluyor ve beni dinlediklerinde keyif alıp hakikaten eğleniyorlar. Bilseydik daha evvel gelirdik deyip, ekip elbise ve kravatlarını çıkarıp gelen üst seviye yöneticiler ve işverenlerden oluşan geniş bir müdavim kitlem var.

Amerika’dan kim gelse evvel Nusret’e sonra seni dinlemeye gidiyormuş. Bu türlü bir şey duyduk yanlışsız mu?

Hip Hop müzik, Amerika orjinli bilhassa de siyahilerin çok sevdiği bir müzik biçimi. Ülkemizde çok sayıda siyahi basketbolcu ve futbolcu var ve çaldığım yerlere geliyorlar ve eğlenirken kendi ülkelerinde üzere eğleniyorlar, hiç yabancılık çekmiyorlar. Birçoğu da yakın arkadaşım oldu zati. İstanbul’a yolu düşenler de kendi arkadaşlarından duyup geliyorlar.

Şöyle bir anım var. Ünlü bir menajer adımı duymuş yanıma geldi; ‘Ya arkadaş sen ne yapıyorsun? Amerika’dan basketbolcu, futbolcu kimi getirsek birinci istekleri et yemek için Nusr-Et’e, müzik dinlemek için de sana gelmek oluyor. Sen ne yapıyorsun bu adamlara?’ diye sordu.

Ben de; ‘Onlar benim müziğimle kendilerini meskeninde hissediyorlar. Adam Amerika'daki müziğin birebirini duyduğu için, kendini konutunda hissediyor.  Sen, yurtdışında bir kulüpte; Tarkan’ı dinlediğinde nasıl memnun oluyorsan, o da birebir o formda burada çaldığım müziği dinlediğinde kendini memnun hissediyor ve evindeymiş üzere eğleniyor. O yüzden bana yani Big-G’ye geliyor. Nusr-Et’te karnını doyuruyor, benimle de eğleniyorlar’ dedim.

Son vakitlerde iş insanlarını DJ’liğe ilgi gösterdiğini görüyoruz. Onlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Buyruğunda binlerce kişi çalışan yöneticiler DJ kabinine çıktığında apayrı kişi oluyorlar. Zira karşılarındaki şahıslar ne çalacak onu bekliyor. O yüzden süratli karar verip dinleyici kitlesinin nabzını güzel tahlil etmeleri gerekiyor. Müzikler ortası geçişler çok kıymetli.

Dj’lik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Dj’lik mesleği ses sanatçılığı üzere bence. Bir yere müşteriyi çeken, eğlendiren daima dj’lerdir. Bunun için de önemli bir birikim ve kabiliyet gerekir. Müzikler ortası geçiş ise büsbütün matematik hesabıdır.

Gelecek ile ilgili planlarınız nelerdir?

Türkiye’de güzel bir Dj olduğumu düşünsem de yalnızca ülkemle bağlı kalmak değil, memleketler arası platformda yer almak istiyorum. Müziğin evrenselliğine gerçek yol almak, daha büyük dinleyici kitlesine ulaşmak için Avrupa’ya ve başka ülkelere açılmak istiyorum. Maksadım uluslar ortası arenada olmak. Yapım manasında da çalışmalar yapıyorum. Hip hop altyapıları hazırlayıp ünlü isimlerle çalışmak üzere bir gayem de var. Bu maksadıma yönelik de kendi stüdyomu kurmak için çalışmalara başladım.

Boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Boş vakitlerimi ailemle değerlendiriyorum. 5 Yıllık evliyim, 4 yaşında Kıvanç isminde bir çocuğum var.