Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hıkd

Hıkd
0
176

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Üç şeyden biri bulunmıyan kimsenin bütün günahlarının af ve mağfiret olunması umulur: Şirke (Allahü teâlâya ortak koşmaya), küfre (imânın gitmesi haline) yakalanmadan ölmek, sihir (büyü) yapmamak ve din kardeşine hıkd beslememek (Hadîsi şerîfTaberânî)

Hıkd eden kimse; iftirâ, yalan ve yalancı şâhitlik ve dedikodu ve sır ifşâ etmek (açıklamak) ve alay etmek ve haksız olarak başkasını incitmek, hakkını yemek ve ziyâreti kesmek günâhlarına yakalanır (Muhammed Hâdimî)

Gadab eden, kızan kimse, intikamını alamayınca, gadabı hıkd hâlini alır (Muhammed Hâdimî)

Similar threads

Kur’ânı Kerîm, bizleri evvelâ güzel ve düzgün ifâdeler kullanmaya dâvet ediyor İnsanlara “kavli hasen1, yâni en güzel sözü söylemeyi emrediyor Annebabaya karşı “öf bile deme, onlara; • (kavlen kerîmâ)2, yâni ikramkâr ve iltifatkâr söz söyle, buyuruyor Fakirfukarâya, muhtaç ve mahrumlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
KÜFR BAHSI Kötülüklerin en kötüsü,Allahü teâlâya inanmamak, ateist olmakdır Inanılması lâzım olan seye inanmamak küfr olur Muhammed aleyhisselâma inanmamak küfr olur Muhammed aleyhisselâmın, Allahü teâlâ katından getirip bildirdigi seylerin hepsine kalb ile inanıp, dil ile de ikrâr etmege...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Sual: Hubbi fillah buğdi fillah ne demektir? CEVAP Sevdiklerini sırf Allah rızası için sevmek, düşmanlık ettiklerine de sırf Allah rızası için düşmanlık etmek demektir Hadisi şeriflerde buyuruldu ki: (İbadetlerin en kıymetlisi, Allah için sevmek ve Allah için düşmanlıktır) Ebu Davud (Üç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
ESEDULLAH,HAYDARI KERRÂR,EBÜ’R REYHÂNEYN,EBÜ’TTÜRAB,SUTANÜ’L ESHIYA HzAli(kv) bildiriyor: Resulullah(sallahü aley ve sellem) bir gün beni huzuruna çağırdı: Yâ Ali! senin bana yakınlığın, Harun peygamberin Musa(as)’a olan yakınlığı gibidir Ancak benden sonra peygamber gelmeyecektirSana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
ESEDULLAH,HAYDARI KERRÂR,EBÜ’R REYHÂNEYN,EBÜ’TTÜRAB,SUTANÜ’L ESHIYA HzAli(kv) bildiriyor: Resulullah(sallahü aley ve sellem) bir gün beni huzuruna çağırdı: Yâ Ali! senin bana yakınlığın, Harun peygamberin Musa(as)’a olan yakınlığı gibidir Ancak benden sonra peygamber gelmeyecektirSana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt