Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hıfni (Hafnavi) Kimdir, Kısaca

Hıfni (Hafnavi) Kimdir, Kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Hıfni (Hafnavi) Özetle Hayatı

Hıfni (Hafnavi) Yaşamı

Mısır'ın meşhûr velîlerindendir 1690 (H1101) senesinde Mısır'da Belbîs beldesinin Hıfne kasabasında doğdu Doğduğu yere Hafnâ da denilmiştir 1767 (H1181)de Kâhire'de vefât etti

Otuz yaşından daha sonra tasavvuf yoluna girdiMukri' lakabıyla tanıdık Şeyh Ahmed Şâzilî Magribî'den ilim ve edeb öğrendi Hocasının verdiği günlük vazîfeleri yerine getirdiTasavvufta en meşhur hocası 1721 senesinde Şam'dan Mısır'a gelen Seyyid Mustafa Bekrî ile görüştü

Muhammed Hıfnî çok devasa bir zât idi İnsanların eziyet ve sıkıntılarına sabrederdi Bâzan da sert olarak nazar ederdi Böyle nazar ettiği kimselerin çeşitli cezâlara uğradıkları görüldü

Üstün hâllerinden ve kerâmetlerinden bâzıları şunlardır:

Hocam Muhammed Hıfnî gönülden geçen şeyleri bilirdi Bir gün kalbimden bir şey geçirdim Daha Sonra da huzûruna vardım Hocam bana içimden geçenleri söyleyiverdi Yaptığım lakin kimsenin bilmediği işlerden de haber verirdi Bir gün beni eve gönderdi ve; Benden önce eve gitbuyurdu Bu Vesileyle yolda arkadaşlarımla karşılaştım Onlar bana; Hazreti Hüseyin'in kabrini ziyârete gidelimdediler Ben de hocamın sözünü söyledim O zaman; Hocan birazcık gecikir O eve gelmeden önce ziyâretimizi yapar dönerizdediler Onlara uyup Hüseynî Mescidine gittik Orada ziyâretimizi yaptık Sonra Hocamızın evine döndük Onun henüz eve dönmediğini öğrenince sevindim Bu sebepten de Allahü teâlâya hamd ettim sonradan hocam eve geldi Kapıyı açtım Hocam neşeyle bana nazar ederek; Nerede idin?buyurdu Ben de; Burada idim efendimdedim O her yerde; Doğruluk en güzelidir nerede idin?buyurdu O süre başımdan geçenleri anlattım Bana; Hocana karşısında yalan söylemekten fazla sakın!buyurdu O zamandan beri yalandan fazla korkarım *

858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt