Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 500 gr kıyma
- 2 tane orta uzunluk rendelenmiş patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 tane soğan
- Karabiber
- Tozbiber
- Tuz
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavamıza kıymamızı alalım.
- Suyunu salıp çekince yağımızı koyup az kavuralım.
- Soğanları küp küp doğrayıp kıymaya ekleyelim.
- Soğanlar ölünce patatesi rendeleyip ek edelim karıştırarak kavuralım.
- Baharatları ,tuzu ek edip 1 çay bardağı suyu ek edip altını kısıp kapağını kapatalım.
- Sosu için bütün materyalleri derin kapta çırpalım.
- Yufkadan 1 tane alalım.
- Ortadan ikiye yarım ay formunda keselim.
- Sostan her yerine gelecek biçimde sürelim.
- Sonra iç harcı yuvarlak olan kısma koyup kenarları kıvıralım ve rulo halinde saralım.
- Yağlanmış tepsiye dizelim. Hepsini bu form yapalım.
- Kalan sosu üzerine sürelim.
- Önceden ısınmış 190 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.Not :iç harcını peynirli,patatesli,ıspanaklı,pırasalı hertürlü halde hazırlayabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.