Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Mantı (Tadı Nefis)

Hazır Mantı (Tadı Nefis)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Hazır Mantı (Tadı Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg hazır ev mantısı
*2 su bardağı yoğurt
*Yarım çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı nane
*45 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazır Mantı (Tadı Nefis) Tarifi Yapılışı Merhabalar bugün de hazır mantar gideceğim Gerçi Herkes çok iyi bile tadı da çok güzeldir Ben de bayılırım mantıya her gün bir paket Abartısız yerim çok da severim Çünkü

1
*Evet ilk önce suyumuzu kaynatıyoruz
*İçine 1 yemek kaşığı tuzumuz atıyoruz
*Sonra kaynayan suyun içine mantınızı döküyoruz
*Ondan sonra bir 1520 dakika kadar kaynatıyoruz
*Suyun üstünde çıkana kadar haşlıyoruz ve pişen mantıları bir tabağa alıyorum ve soğumaya bırakıyorum ??
*Mantımız soğurken bizde sosunu yapıyorum
*Yağı, nane, pulbiber bir tavaya koyup, biraz kızdırıyorum*?
*Yoğurdunu bir kaba koyup, güzelce çırpıyorum
*Soğuyan mantımıda içine döküp, karıştırıyorum vee afiyetle yiyorum ???

Similar threads

Hazır Mantı Tarifi İçin Malzemeler *750 gr hazır mantı *5 diş sarımsak (tuzla dövülmüş) *6 yemek kaşığı yoğurt *1 tatlı kaşığı pulbiber *Yarım çay bardağı yağ Süslemek için; *Kuru nane Hazır Mantı Tarifi Yapılışı 1 *Bir tencereye su koyup kaynatın ve 750 gr hazır mantı katıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Mantı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu kere farklı bir mantı tanımı denemek isteyenlere kahveli mantı tanımı paylaşıyoruz. Ülkemizin olmazsa olmazı olan Türk kahvesi ve mantının birleşimini merak ediyor, kahveli mantı nasıl yapılır diyorsanız, buyurun kahveli mantı tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Mantılı Çorba Tarifi İçin Malzemeler *300400 gr hazır mantı *Yaklaşık 10 su bardağı su(ben göz kararı yapıyorum tencereme göre) *Tercihe göre bulyon *Tuz *45 yemek kaşığı yoğurt *3 yemek kaşığı un *Nane ,pulbiber *Tereyağı Mantılı Çorba Tarifi Yapılışı Mantımızı suda tuz ve bulyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Mantı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu kez farklı bir mantı tarifi denemek isteyenlere kahveli mantı tarifi paylaşıyoruz. Ülkemizin olmazsa olmazı olan Türk kahvesi ve mantının birleşimini merak ediyor, kahveli mantı nasıl yapılır diyorsanız, buyurun kahveli mantı tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Mantı Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı un *1 su bardağı ılık su *Tuz *1 adet yumurta İçi için; *250 gr az yağlı kıyma *1 adet soğan *Karabiber, pul biber, tuz *Pişirmek için tereyağı *2 yemek kaşığı salça Üzeri için; *Sarımsaklı yoğurt ,nane, pulbiber ,sumak *...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt