Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği)

Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği)
0
121

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 3su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı

Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Suyu ve tuzu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan sonra süratlice karıştırarak unun tamamını ekleyelim tapaklanmaması için karıştırmayı bırakmayalım.
  3. Hamur toparlanınca 5 dakika kadar alttan üst edip, pişmesini sağlayalım.
  4. Servis tabağına alıp öbür pak bir kaşığı suya batırıp, kaşığın zıddıyla hamurun ortasını havuz üzere açalım.
  5. Tereyağını bir tavada eritelim 1-2 dakika karıştırarak kaynatalım ve hamurun ortasına dökelim afiyet olsun.
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Köfteli Lokum Gibi Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 500 gr nohut1 litre ve ayrıca 1 büyük su bardağı su(200 ml bardakla 7 su bardağı su olarak da ölçebilirsiniz)1.5 yemek kaşığı domates salçası1 adet kuru soğan Köftesi İçin; 250 gr kıyma3 yemek kaşığı galeta unu1 adet kuru soğan ( rendelemiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kahvaltıya Çaya Tepsi Pidesi Poğaçası (Güneş Pide) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı şeker2 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı un (Kontrollü)1 yemek kaşığı dolusu yumuşak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Mor Ekşi Maya Ekmek (Yudaneli) Tanımı İçin Materyaller Yudane için : 1 su bardağı su kaynar su1 çay bardağı un Öbür gereçler 2 adet mor havuç5 su bardağı un1 yemek kaşığı dolusu ekşi maya (ya da bir paket hazır maya)1 tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı zeytinyağı Mor Ekşi Maya Ekmek (Yudaneli)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Tam Ölçülü Profiterol Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı su1 su bardağı un100 gram tereyağı1 çay kaşığı tozşeker1 çimdik tuz3 adet yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt1 su bardağı tozşeker1 yemek kaşığı nişasta4 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısı1 paket vanilya Çikolata sos için; 200 ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Çıtır ve Katkatlığı Eksiksiz Samsa Böreği (Kıymalı Özbek Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı su1/2 (yarım) su bardağı süt1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta (sarısı üzerine )1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un (4-5 su bardağı) İç materyali için : Kıyma (300-400gr)2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt