Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır ve Katkatlığı Mükemmel Samsa Böreği (Kıymalı Özbek Çöreği)

Çıtır ve Katkatlığı Mükemmel Samsa Böreği (Kıymalı Özbek Çöreği)
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
citir-ve-katkatligi-mukemmel-samsa-boregi-kiymali-ozbek-coregi.jpg

Çıtır ve Katkatlığı Eksiksiz Samsa Böreği (Kıymalı Özbek Çöreği) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (4-5 su bardağı)
İç materyali için :
  • Kıyma (300-400gr)
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 er çay kaşığı tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ortalara sürmek için:
  • 100 gram eritilmiş margarin

Çıtır ve Katkatlığı Kusursuz Samsa Böreği (Kıymalı Özbek Çöreği) Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza 4 su bardağı unumuzu alıp ortasını çukur yaparak yumurtanın beyazını ,sıvıları ve tuzu karıştırıp unuda yavaş yavaş karıştırarak yoğuralım.
  2. Kalan bir bardak unumuzu denetimli ekleyelim hamurumuz kulak göğsü kıvamında olmalıdır.
  3. Üzeri kapatılıp hamur dinlenmeye bırakılır.
  4. Soğanlar küçücük küçücük doğranır.
  5. Tavamıza yağımızı kızdırıp soğanlar eklenip kavrulur.
  6. Yeteri kadar kavrulunca kıyma eklenip karıştırılır.
  7. Baharatları ve tuz eklenip tavamızın kapağı kapatılır, kendi suyunu çekene kadar iç harcımız pişirilir.
  8. Pişip suyunu çeken iç harcımızın kapağını açıp soğumaya bırakalım.
  9. Ortalara sürmek için tereyağı ya da margarini eritelim ılınmaya bırakalım.
  10. Dinlenen hamurumuzu ikiye bölüp beze haline getirelim.
  11. Çok fazla un kullanmadan bezemizi oklava yardımıyla açalım ve kenara alalım.
  12. Öteki bezemizi de açabildiğimiz kadar açıp ılınan yağımızdan fırça yardımıyla üzerine her yerine gelecek halde sürelim.
  13. Açıp kenara aldığımız yufkamızı yağladığımız hamurun üzerine oklava yardımıyla örtelim ve yağlama sürecini tekrar edelim.
  14. Kenarından başlayarak dolayıp rulo haline getirelim ortadan ikiye bölüp bir tepsi yahut tabağa yerleştirip buzluğa 10 dakika kaldıralım.
  15. Bu süreç böreğimize biçim vermenizde işimize yarayacak ve daha kolay, düzgün kesilmesini sağlayacak.
  16. Buzluktan çıkardığımız hamurları bir bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında kesip kenara alalım ve hamurumuz bitene kadar bu süreci uygulayalım.
  17. Kestiğimiz hamurlarımızı merdane yardımıyla açıp iç harçtan koyarak zarf formunda kapatıp aksi çevirerek yağlanmış tepsimize dizelim ve tüm hamurlarımıza bu süreci uygulayalım.
  18. Kalan eritilmiş yağımız varsa onunla birlikte yumurta sarımızı çırparak sürelim.
  19. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırınımızda altı üstü kızarana kadar yaklaşık 45 – 50 dakika denetimli olarak pişirelim. Her fırının pişirme müddeti farklıdır.
  20. Fırından çıkınca üzeri yumuşak olsun istiyorsanız nemli bir bez kapatalım üzerlerine, çıtır çıtır istiyorsanız bu süreci yapmayın.
Deneyeceklere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun.

???? bu tanımı patatesli yahut dilediğiniz diğer bir harçla yapabilirsiniz.
 

Similar threads

Van Çöreği Tanımı İçin Materyaller 250 gram margarin (yumuşak olmalı)4 su bardağı un2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı yaş mayaYarım çay bardağı su Üzeri için ; Yumurta sarısı1 çay kaşığı pekmezSusam ve çörek otu Van...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler 12 adet yumurta2 yemek kaşığı tuz1 su bardağı suAldığı kadar un İç harcı için; Yarım kilo kıyma1 tatlı kaşığı pulbiber1 çay kaşığı tuzYarım tutam maydanoz Arası için 150 gr margarin1,5 su bardağı sıvı yağ Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Sodalı Kıymalı Börek (Dışı Çıtır Çıtır İçi Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Materyaller 6 yaprak hazır yufka İç harcı için: Kıyma 1 adet soğan (orta boy)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz biber Yufkayı ıslatmak için: 1 tane yumurta1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 şişe sade sodaYarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler 28 adet baklavalık yufka İç harcı için; 300-350 gr kadar kıyma1 büyük boy soğan2 yemek kaşığı sıvıyağTuz,karabiberPul biber (İsteğe bağlı)3 orta boy patates Sosu için; 1 adet yumurtaYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz3,5 su bardağı su İç materyali için; 600 gram kıyma7 adet orta uzunluk kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt