
Sodalı Kıymalı Börek (Dışı Çıtır Çıtır İçi Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Materyaller
- 6 yaprak hazır yufka
- Kıyma 1 adet soğan (orta boy)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 şişe sade soda
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta (sarısı) çörek otu ve susam
Sodalı Kıymalı Börek (Dışı Çıtır Çıtır İçi Su Böreği Tadında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı tavaya koyun suyu çıkana kadar kavurun .
- Sonra üzerine ince ince doğradığımız soğanı ekleyin, soğanlar ezilene kadar kavurun (benim kıymam yağlı olduğu için yağ eklemedim siz ekleyebilirsiniz)
- Üzerine tuz ve toz biber ekleyip karıştıralım 5 dk daha kavurun.
- Ocaktan alıp bir tabağa boşaltın.
- Bir kaba yumurtayı kırın 7-8 saniye çırpın üzerine kabartma tozunu ekleyip yeterlice karıştırın.
- Süt ve sıvı yağını döküp karıştırın. Sodayı ekleyin ve karıştırın.
- Yufkayı kesmeden tezgaha koyun yarısına yaptığımız sodalı karışımı dökün az olmasın.
- Döktükten sonra bir fırça yardımıyla yeterlice yufkaya dağıtın sonra yufkanın başka kısmını üzerine koyun 4-5 kaşık üstüne sodalı karışımı dökün ve sürün.
- Ben 8 dilime böldüm siz isteğinize nazaran yapabilirsiniz (sigara böreği yufkası formunda kesin) üzerine kıymalı harcı döküp sarın (bütün yufkaya birebir süreci uygulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerine artan sodalı karışımı sürün 5 dk bekletin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam dökün.
- 120°c fırında pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine ıslak havlu koyun 5-6 dk üzerinde kalsın.
