Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (Küçük boyutta)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın (Silme)
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!.
- Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Materyaller bir sefer daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ek edilir. Mikserle son defa karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Birinci yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha hoş kabarsın.
- Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Akabinde pudra şekeri serpelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.