Havuçlu Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 sap pırasa
- 2 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı mısır unu
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Susam
- Çörek otu
- Sarımsaklı veya sade yoğurt
Havuçlu Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları ilk önce boydan ikiye bölün. Sonra böldüğünüzü tekrar bölüp, yani dörde bölmüş oluyorsunuz. İnce ince doğrayın. Havucu da rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
- Derin bir kaseye yumurtaları, sıvı yağ ve yoğurdu alıp çırpın. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip pırasa ve havucu ekleyin iyice karıştırın.
- Yağlanmış kare borcama döküp, yayın üzerine susam ve çörek otu serpip, 180 derece fırında 55 dakika 1 saat kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.