Havuçlu Mor Lahana Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım mor lahananın yarışı
- Sıvı yağ
- Yarım su bardağindan bir parmak eksik yoğurt
- Tuz
- Bir dış sarımsak
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 4 adet kornişon turşu
Havuçlu Mor Lahana Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahanamızı ince olacak biçimde doğruyoruz şayet bıçakla süreci hoş yapamıyorsak patates soyacağı da kullanabilirsiniz.
- Havuçlarımızı da rendeliyoruz.
- Doğradığımız lahanaları az sıvı yağda havuçlarla birlikte döndürüyoruz bu basamakta sarımsağı da doğrayıp sotelemeye devam ediyoruz.
- Yumuşayan salatamızı soğuması için kenara alıyoruz.
- Tuzunu eklemeyi unutmayın
- Bu ortada yoğurt ve mayonezi bir hoş karıştırıyoruz.
- Kornişon salatalık turşusunu küçük küçük doğruyoruz.
- Hazırladınız karışımı soğumuş lahana ve havuçla birlikte kornişon turşusunu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis ederken üstüne ortada cevizde koyuyorum daha hoş olduğunu düşünüyorum deneyeceklere afiyet olsun şifa olsun inşallah ????
.