
Havuçlu Mor Lahana Mezesi Tanımı İçin Gereçler
- Yarım mor lahana
- 3 adet havuç
- Konserve mısır
- Yoğurt
- Sarımsak
- Mayonez
- Zeytinyağı
Havuçlu Mor Lahana Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanayı ince ince doğruyoruz, tavamızda az yağ ile 2-3 dakika çeviriyoruz.
- Daha sonra rendelediğimiz havuçları da ekleyip, biraz daha çevirdikten sonra soğuması için dinlendiriyoruz.
- Bir kaba yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Soğumuş olan lahana ve havucumuzuda yoğurtla karıştırıyoruz.
- İçine istenilen kadar mısır ve zeytinyağı da ekleyip, karıştırıyoruz. Afiyet olsun ????????