Havuç Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4.5 su bardağı kadar un
- 5 âdet büyük uzunluk havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 âdet portakal suyu
- Pudra şekeri
Havuç Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcını pişirin, havuçları soyup, rendeleyin geniş tavaya alın.
- Üzerine şeker ve portakal suyunu ekleyin suyunu çekene kadar pişirin ve güzelce soğutun.
- Hamuru için; bütün materyalleri ekleyip karıştırın azar azar un ek edip yumuşak form alabilen bir hamur elde edin.
- Hamuru istediğiniz üzere şekillendirip iç harcını ekleyip kapatın ve ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak formda pişirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirdim. Denetimli pişiriniz,. Kurabiyelerinizi kızartmayınız.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çokça pudra şekeri serpin.
Havuç Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.