
Hatay Yordamı Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet patates
- 3 adet domates
- 3 adet biber
Hatay Yolu Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan sarımsak ve maydanozu mutfak robotu ile çekiyoruz.
- Kıymamızın içine çektiğimiz zerzevatları ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırın tepsimizin altına biraz salça sürüyoruz üzerine etimizi basıyoruz ve bıçakla dilimliyoruz.
- Üzerine patates domates ve biber ile süslüyoruz.
- Başka bi kaba salçamızı sıvı yağımızı ve suyumuzu ekliyoruz.
- Hazırladığımız salçalı suyu etimizin üzerine döküyoruz ve 200-250 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Hatay Yolu Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı