Hatay Tarzı Biberli Aş (Pilav) Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane büyük soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 buçuk su bardağı bulgur
- 1 litre sıcak su
- Tuz
Hatay Yolu Biberli Aş (Pilav) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak soğanlar iri iri doğranır zeytinyağında biraz kavrulur.
- Sonra salçaları ve sıcak su eklenir.
- Salça eridikten sonra bulgur tuz ve kimyon eklenir.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp bulgur suyunu çekene kadar beklenir.
- Sonra ocağın altı kapanıp afiyetle yenir.
bulgurun cinsine nazaran biraz sulu kalabilir onda bir düşünce olmaz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.