Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hastalıksız bir kış için 6 öneri

Hastalıksız bir kış için 6 öneri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Hastalıksız bir kış için 6 kural


Havaların soğuduğu şu günleri sağlıklı devretmek için yapılması gerekenlerin bir listesini hazırladık

1 Baklagilleri ihmal etmeyin: Kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya gibi türleriyle iyi birer protein kaynağı olan baklagiller, et ya da kıyma eklenmeden de tüketilebilecek bir beslenme grubudur Haşlama olarak sebze yemeklerinize ve salatalarınıza da ilave edebilirsiniz Haftada 23 kez tüketilmelidir
2 Gribe karşı C vitamini: Cisim direncinin azalmasıyla baş belirten gripten korunmak için kuşburnu, maydanoz, kırmızı ve yeşil sivri biber, roka, kivi, portakal, mandalina ve limon gibi C vitamini yönünden zengin meyve ve sebzeler daha pozitif tüketilmelidir

3 Bağışıklık için sebze tüketin: Sebze ve meyveler, önemli vitamin ve mineral kaynağı olmalarının yanı sıra antioksidan nitelik gösterirler Toksinlerin uzaklaştırılmasında önemli rol üstlenen A, C, E vitaminlerinin kaynaklarıdır Özellikle koyu yeşil, sarı, turuncu, kırmızı ve mor sebze ve meyveler gıda düzeninde sıklıkla yer almalıdır Her gün asgari 56 porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir

4 Kahve yerine kuşburnu: Soğuk kış günlerinde çay, kahve, kola, kakao gibi kafein içeren içecekler yerine C vitamini yönünden varlıklı olan kuşburnu çayı gibi bitki çayları, yeşil nehir, rezene, melisa, papatya ve ısırgan otu çayı gibi yatıştırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici bitki çayları seçim edilmelidir Su tüketimine de yaz dönemindeki dek önem verin, 253 litre suvı tüketin

5 Sıvıyağ kullanın: Kış aylarında pozitif miktarda yağ tüketimi, kilo artışlarına neden olur, vücudun bağışıklık sistemini negatif etkileyerek hastalıklara yakalanma riskini artırır ve rahatsızlık süresini uzatır böylece tereyağı ve margarinlerden kaçınılmalı, istikrarsız yağlar kullanılmalı

6 Güneş ve süt ürünleri koşul: Kış mevsiminde güneş, yüzünü daha az gösterdiğinden, güneşten alınan UV ışınları ile deride sentezlenen D vitamininden bu mevsimde mahrum kalınır Bilhassa kemik ve diş gelişimi için kayda değer olan kalsiyumun vücutta kullanılmasını, depolanmasını karşılayan D vitamini gereksinimini yerine getirmek için güneş ışınlarından yararlanılabildiği ölçüde yararlanılmalı, süt ve süt ürünleri, balık gibi diğer D vitamini kaynakları da tüketilmelidir


Sebze çorbası
Malzemeler: Bir orta yükseklik lahananın 4'te biri, 2 adet kabak, 1 adet kereviz (sapıyla), 1 pırasa, 1 paket brokoli, 4 adet domates, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve baharat
Hazırlanışı: Malzemeleri bir tencerenin içine doğrayın Yağı, dilediğiniz baharatları, 56 bardak suyu ekleyerek pişirin Piştikten sonra limon ve pul biber de eklenebilir *
 

Similar threads

Grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı korunmada bağışıklık sisteminin kuvvetli olmasının önemi büyük Fakat korunmanın yanı sıra iyileşme evresinde de bağışıklık sistemi önemli rol oynar Sağlıklı ve hızlı bir şekilde iyileşebilmek için özellikle bu dönemde mutlaka dinç beslemek gerekir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Hastalıksız bir kış icin 6 kural Havaların soğuduğu şu gunleri sağlıklı gecirmek icin yapılması gerekenlerin bir listesini hazırladık 1 Baklagilleri ihmal etmeyin: Kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya gibi turleriyle iyi birer protein kaynağı olan baklagiller, et veya kıyma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Vücudumuzun daha dinç ve daha sağlıklı kalabilmesini doğru beslenme ile sağlayabiliriz. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte beslenme şeklinde değişiklikler olmakta, genellikle yağlı ve şekerli besinlerin tüketimi artmaktadır. Bu dönemde ihtiyacımız olan protein, karbonhidrat, yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Soğuk Havalarda Beslenmemize Uyarı Kış aylarında, mevsim değişikliğinde bağışıklık sistemimiz çelimsiz düşebilir Bunun için bağışıklığımızı güçlendirecek besinler tüketmekte üstünlük var Bağışıklık sistemimizi sağlamlaştırmak için C, E, A, B6, D vitaminleri, folik asit ve bazı mineralleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Jurnal hayat besin tarzını da ortaya koyuyor Egzersiz saatleri, abes vakitler, trafikte geçirilen süre, benzeşenarkadaş buluşmaları, seyahatler, evdeki armoni ya da bağdaşmazlık gibi durumların yemek yeme alışkanlıklarına şekil verdiğini söyleyen Beslenme ve Perhiz Uzmanı Tuba Misal, “En...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt