Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tüm tavuk
- 3 dolu yemek kaşığı katı yoğurt
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- 1 dolu çay kaşığı karabiber
- 100 gram tereyağı
- 6-7 adet defne yaprağı
- Yeterince sıcak su ve tuz
Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğun içini dışını yıkayıp düzgünce kuruladıktan sonra; yüzeyindeki kıldan tüyden arındırmak için; aygazlı ocakta tavuk yüzeyini evir çevir yakarak yada pürmüz ile yüzeyini yakarak derideki tüm tüyleri temizleyelim.(istemeyen bu süreci yapmayadabilir).
- Daha sonra yoğurt tuz ve karabiberi bir tasta karıştırıp bu sosu tavukların iç dış heryerlerine elle güzelce sürerek ovalayalım ve buz dolabında üzeri açık 2 saat dinlenmeye bırakalım. (bekleme müddeti 24 saate kadar uzatılabilir ancak 2 saatten sonra tavukların üzerini streç sinema ile kapatınız).
- Ardına derin tava içine tereyağını eritip yüksek ateşte tavukları sırayla alt üst çevirerek nar üzere kızartalım.
- Güzelce kızaran tavukları 2 derin tencere içine aktaralım. Tavukların yarılarına gelecek kadar kaynar su döküp defne yapraklarını atalım ve gereğince tuzda ekleyip kapak kapatalım.
- Kısık ateşten biraz yüksek düzeyde tavuklar yumuşacık olana dek pişirelim düdüklüde kullanabilirsiniz ( ben tencerede alt tabanını 35 dk haşladım, sonra tavukların öteki yüzlerini çevirip 30 dk da bu formda kaynattım).
- Çatalla denetim edip pişen tavuğu derin bir fırın kabı içine aktaralım.
- Tenceredeki suyundan kabın tabanına birazcık koyup tavuklar üzerinede fırça ile zeytinyağı sürüp evvelce ısınmış fansız alt üst ayar 205° ısınmış fırının alttan ikinci rafında yüzeyi mis üzere kızarana dek pişirelim (25 dk pişirdim ben) müddetler herkeste değişiklik gösterebilir.
- Kızarınca tabandaki suyundan tavuklar üzerine gezdirip pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Malzemeler yarıya indirilerek tek tavuklada yapılabilir
Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.