Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tarifi

Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tarifi
0
54

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tüm tavuk
  • 3 dolu yemek kaşığı katı yoğurt
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 100 gram tereyağı
  • 6-7 adet defne yaprağı
  • Yeterince sıcak su ve tuz

Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuğun içini dışını yıkayıp düzgünce kuruladıktan sonra; yüzeyindeki kıldan tüyden arındırmak için; aygazlı ocakta tavuk yüzeyini evir çevir yakarak yada pürmüz ile yüzeyini yakarak derideki tüm tüyleri temizleyelim.(istemeyen bu süreci yapmayadabilir).
  2. Daha sonra yoğurt tuz ve karabiberi bir tasta karıştırıp bu sosu tavukların iç dış heryerlerine elle güzelce sürerek ovalayalım ve buz dolabında üzeri açık 2 saat dinlenmeye bırakalım. (bekleme müddeti 24 saate kadar uzatılabilir ancak 2 saatten sonra tavukların üzerini streç sinema ile kapatınız).
  3. Ardına derin tava içine tereyağını eritip yüksek ateşte tavukları sırayla alt üst çevirerek nar üzere kızartalım.
  4. Güzelce kızaran tavukları 2 derin tencere içine aktaralım. Tavukların yarılarına gelecek kadar kaynar su döküp defne yapraklarını atalım ve gereğince tuzda ekleyip kapak kapatalım.
  5. Kısık ateşten biraz yüksek düzeyde tavuklar yumuşacık olana dek pişirelim düdüklüde kullanabilirsiniz ( ben tencerede alt tabanını 35 dk haşladım, sonra tavukların öteki yüzlerini çevirip 30 dk da bu formda kaynattım).
  6. Çatalla denetim edip pişen tavuğu derin bir fırın kabı içine aktaralım.
  7. Tenceredeki suyundan kabın tabanına birazcık koyup tavuklar üzerinede fırça ile zeytinyağı sürüp evvelce ısınmış fansız alt üst ayar 205° ısınmış fırının alttan ikinci rafında yüzeyi mis üzere kızarana dek pişirelim (25 dk pişirdim ben) müddetler herkeste değişiklik gösterebilir.
  8. Kızarınca tabandaki suyundan tavuklar üzerine gezdirip pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Not; dileyen tavukların yüzeyi nar üzere kızarınca yüzeyine bir yağlı kağıt koyup devam pişirebilir.

Malzemeler yarıya indirilerek tek tavuklada yapılabilir

Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Izgara Tavuk Sosu Tanımı İçin Materyaller 1 kg tavuk (İstediğiniz yerinden) Sosu için 1 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı zeytinyağ1 tatlı kaşığı biber salçası1 diş dövülmüş/rendelenmiş sarımsak (küçükse 2 diş)1 yemek kaşığı kekik1 dolu çay kaşığı tuzdamak tadınıza nazaran pul biber ve karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Köri Soslu Tavuk Dünyası Tanımı İçin Gereçler 3 modül tavuk göğsü1 kutudan sıvı kremaTuz Tavukları soslamak için: 1 tatlı kaşığı kekik5 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı köri3 diş sarımsak (rendelenmiş)1 adet küçük soğan (rendelenmiş) Makarnası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 tavuk budu2 yemek kaşığı zeytinyağı1 litre kaynamış suTuz, tane karabiber ve defne yaprağıYarım çay bardağından az zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı1 orta uzunluk havuççeyrek kereviz kökü1 orta uzunluk patates1 çeyrek pırasa1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Fırında Tavuk But Tanımı İçin Materyaller 6 adet tavuk baget2 büyük uzunluk patates2 adet soğan7 – 8 diş sarımsak Sosu için 1,5 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı suYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı köriYarım çay kaşığı kimyon2 çay kaşığı kekikTuz Fırında Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Tavada Karamelize Sebzeli Tavuk İncik Tanımı İçin Malzemeler 900 gr derisiz kemiksiz tavuk incik Tavukların marinesi için; Yarım çay bardağı sıvı yağYarim çay bardağı soya sosuÇeyrek çay bardağı sütÇeyrek çay bardağı sirke1 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı pekmez3 diş rendelenmiş sarımsak (2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt