Tavada Karamelize Sebzeli Tavuk İncik Tanımı İçin Malzemeler
- 900 gr derisiz kemiksiz tavuk incik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarim çay bardağı soya sosu
- Çeyrek çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 3 diş rendelenmiş sarımsak (2 diş tüm sarımsak)
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 6-7 adet arpacık soğan
- 2 adet kuru soğan
Tavada Karamelize Sebzeli Tavuk İncik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nasıl yaptım?
- Tavukları küp küp doğradım.
- Marine edeceğim derin bir kaseye, marinesi için verilen bütün materyalleri ekleyip karıştırdım ve doğradığım tavukları ekleyip elimle güzelce karıştırdım.
- Daha sonra üzerini streçleyip buzdolabında en az 2 saat olacak halde dinlenmeye bıraktım.
- Bu sırada biberleri halka halka doğradım, soğanları ise yarım ay biçiminde doğrayıp sebzelerini hazırladım.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavayı güzelce ısıtıp tavukları ekledim. (tüm sosuyla birlikte) pişirmeye başladım.
- Tavuklar suyunu çekince doğradığım soğanları, arpacık soğanı ve biberleri ekleyip, sebzeler karamelize olana kadar pişirdim ve sıcak olarak servis yaptım.
Tavada Karamelize Sebzeli Tavuk İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.