iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mavi haşhaş
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*2 paket krem şanti
*2 su bardağı soğuk süt
Haşhaşlı Revani (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım çünkü soğuması lazım Su ve şekeri alıp bir süre karıştırıp, daha sonra 15 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım
*Çırpma kabımıza yumurta ve şekerimizi alıp köpürene kadar çırpalım
*Daha sonra irmik ve sıvı yağımızı ekleyip, çırpmaya devam edelim
*Süt ve haşhaşımızı ekleyip, çırpalım Son olarak kabartma tozu, vanilya, unumuzuda ekleyip, iyice çırpalım
*Yağlanmış borcamımıza yayalım
*180• üzeri kızarana dek pişirelim İlk sıcaklığı gidince üzerine delikler açıp soğuyan şerbeti yayalım
*O sırada krem şantimizi hazırlayalım tarifine göre
*Revanimiz tamamen soğuyunca üzerine krem şantimizi yayalım
*1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun ????
*3 yumurta
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mavi haşhaş
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*2 paket krem şanti
*2 su bardağı soğuk süt
Haşhaşlı Revani (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım çünkü soğuması lazım Su ve şekeri alıp bir süre karıştırıp, daha sonra 15 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım
*Çırpma kabımıza yumurta ve şekerimizi alıp köpürene kadar çırpalım
*Daha sonra irmik ve sıvı yağımızı ekleyip, çırpmaya devam edelim
*Süt ve haşhaşımızı ekleyip, çırpalım Son olarak kabartma tozu, vanilya, unumuzuda ekleyip, iyice çırpalım
*Yağlanmış borcamımıza yayalım
*180• üzeri kızarana dek pişirelim İlk sıcaklığı gidince üzerine delikler açıp soğuyan şerbeti yayalım
*O sırada krem şantimizi hazırlayalım tarifine göre
*Revanimiz tamamen soğuyunca üzerine krem şantimizi yayalım
*1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun ????