Haşhaşlı Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 bardak şeker
- 2 bardak su
- Sade pasta kreması (Kremşantide kullanabilirsiniz)
- 1,5 bardak süt (Kremşanti kullanılırsa 1 bardak)
- Süsleme için (Dilediğiniz üzere yapabilirsiniz)
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
Haşhaşlı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri rengi açılıp köpürene kadar uygunca çırpalım. Akabinde yağı ekleyip tekrar çırpalım,.
- Daha sonra un, irmik, haşhaş, kabartma tozu ve vanilinide ekleyip 4-5 dakika daha çırpalım.
- Kalıbımızı yağlayıp dökelim harcımızı, yaklaşık 30-35 dakika pişirelim (Fırın ayarınıza nazaran denetim ediniz).
- Kekimiz pişerken şerbetimizi kaynatalım (1 bardak şeker 2 bardak su)
- Kekimiz fırından birinci sıcağı çıkınca ılık şerbeti dökelim,.
- Şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine kremasını sürüp dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz (Ben kremanın üzerine hindistan cevizi serpiştirip antep fıstığı ile renklendirdim)afiyet olsun. ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.